Drs. Ing. H.A.J. (Henk) Boerboom -- Regional Manager / Akzo Nobel Technology & Engineering B.V.

"Learning Mandarin Chinese has been fun, although mastering Mandarin Chinese is not something that should be taken lightly. Phonetics play such an important role for the eaning of words,that learning it from a native speaking tutor is almost a prerequisite. Hearing the language and seeing how sounds are made is at least as important as understanding the rammar to the language. Practising pronunciation, with no reference to any other language, is what makes mastering this language quite a challenge. Nevertheless it is very rewarding when you try to say something in Chinese in China and people understand it. Chinese people surely appreciate it."


 

Rineke Kaal

Jin Guo is a professional teacher, she is capable to transfer her excellent knowledge of the Chinese language and is eager to get the best out of you. Jin is always ready to help you to find the right study material for you, suiting your level and ambitions.

I greatly enjoyed my lessons at Jin Guo's school. Although learning Chinese is my main goal, Jin also taught me a lot about the Chinese culture.

Jin Guo is first of all a language trainer, but gradually we developed a nice friendship as well.
 

Moana Aaldering

In Maastricht heb ik vier jaar Chinees gestudeerd op de Hogeschool Zuyd. Tijdens mijn studie ben ik twee keer naar China geweest waar ik de kans kreeg om mijn Chinees beter onder de knie te krijgen. Weer terug in Nederland merkte ik dat het vergeten van de karakters ontzettend snel ging. Zelfs karakters die ik eerst met mijn gemak kon opschrijven moest ik gaan opzoeken in een woordenboek!

Ik besloot actie te ondernemen en kwam via het internet bij de Chinese School Arnhem terecht. Na een intakegesprek ben ik begonnen met privelessen. Elke dinsdagavond probeer ik met de lerares (Jin Guo) twee uur lang alleen maar Chinees te spreken. Samen met haar werk ik aan mijn zinsconstructie en leer ik nieuwe woorden en uitdrukkingen. Ondanks mijn vier jaar studie moet ik nog veel leren. Zoals Jin het mooi zegt: "Je hebt heel veel mooie pareltjes, maar nu moet je er nog een mooie parelketting van rijgen."

 

Karin Pordon


De interesse in China en de Chinese taal is ontstaan toen mijn oom met een Chinese vrouw trouwde. Tijdens mijn studie heb ik 5 maanden in Hong Kong gestudeerd en daar ben ik begonnen met het volgen van Chinese les. Terug in Nederland begon het toch weer te kriebelen en na wat gezoek op het internet kwam ik uit bij Chinese School Arnhem en Jin. Na een prettig intake gesprek ben ik begonnen met de communicatielessen en heb ik ontzettend veel geleerd. Alles wat ik 1,5 jaar daarvoor in Hong Kong had geleerd kwam snel weer terug en in korte tijd heb ik er ontzettend veel bij geleerd.


De lessen van Jin zijn erg prettig, ze heeft geduld en legt alles rustig uit. Ook is er veel ruimte voor vragen en eigen inbreng. Door de gemoedelijke sfeer durf je fouten te maken en wordt er vooral met elkaar gelachen om de gemaakte fouten. Het lesmateriaal is ook erg prettig om mee te werken. De hoofdstukken zijn structureel en duidelijk op gebouwd waardoor je snel nieuwe woorden, zinnen en grammatica leert. Ook de oefeningen aan het eind van het hoofdstuk zijn goed te doen, er zijn luisteroefeningen, vertaaloefeningen en rollenspellen.


Ik geniet erg van de lessen van Jin, heb al ontzettend veel geleerd en hoop de komende tijd nog veel meer te leren!